Ankkurin edustusryhmän avoin pikakisa

Sirkkulassa 3.11.2001

Tulokset, väliajat, reittipiirrokset ja analyysit

Tulokset ja väliajat

Veskun reitti piirretty punaisella.

Rastivälit 1 - 4

Lyhyellä ykkösvälillä ei kisaa vielä ratkaistu muiden kuin Nybergin Tommin osalta, joka kulutti väliin 1.52 Ryden tehdessä pohja-ajan 57 sekuntia. Olli pienestä rastivälin loppumutkasta huolimatta jakoi kakkossijan Sammyn kanssa, joka omien sanojensa mukaan olikin sitten loppumatkan aivan hapoilla, illasta puhumattakaan...

Kakkosvälillä erot pysyivät edelleen pieninä. Valtteri teki rastiympyrässä ympyrän Veskun ja Mikan kellottaessa pohjat. Kokonaistilanteessa Vesku ja Mika myös kärjessä Ollin ja Ryden seuratessa neljän sekunnin sisällä seuraavina.

Kolmosvälillä tarjottiin tiheikön kiertoa oikealta. Pisimmän kierron teki Janne tullen rastille vielä alakautta. Kierto oli noin puoli minuuttia nopeinta, eli Mikaa hitaampi. Ryden loivalla kierrolla eroa tuli lisää 20 sekuntia ja Ollin pummilla mäen päällä n. 40 sekuntia lisää. Kymmenen ensimmäistä vielä kuitenkin 1.01 sisällä.

Nelosväli ei taitosuunnistusta juuri tarjonnut ja nopeimmat löytyivätkin tulevasta parivaljakosta Crack (50 s) ja Noviisi (52 s). Välillä onnistui kuitenkin häröilemään Olli. Hurjan näköiseen pummiin ei kellon mukaan kulunut ylimääräistä aikaa kuin 25 sekuntia, välin heikoin aika silti.

Rastiväli 4 - 5

Viitosrastilla Mika onnistui sitten ratkaisemaan kisan Veskun eduksi tehden rastilla pitkälti yli minuutin pummin mäen päälle. Noviisi sai myös samalla seuraaville väleille hyvän veturin (ainakin hetkeksi). Rastilla ensimmäistä kertaa johdossa myös rastivälin nopeimmalla ajalla Sirkkulan väliaikainen oma poika Noviisi toisen Sirkkulan pojan, Veskun ollessa sekunnin jäljessä. JiiPee oli vielä tässä vaiheessa mukavasti kolmantena. Ryden polkukierto kokonaan oikealta oli ideana hyvä, mutta toteutus liian hidas, 20 sekuntia takkiin lönkyttelyllä ja heikohkolla rastinotolla.

Kokonaistilanne oli silti vieläkin tasainen, 10 ensimmäistä 1.10 sisällä.

Rastivälit 5 - 9

Kuudes ja seitsemäs rasti eivät kokonaistilannetta kärjen osalta juuri muuttaneet. Kuutosvälillä epäonnistuivat Mädi ja Ryde sujumattomalla menolla (Mädi vielä seiskavälilläkin) sekä kuutosrastilla jälleen Olli häröilemällä rastivälillä kauas vasemmalle rinteeseen. Seiskalla kärjen tilanne siis Noviisi 12.09, Vesku 12.26, JiiPee 12.40 ja kovaa kulkeva Crack 12.52.

Kasirastille selkeät pohjat teki Mika ainoana alle minuutin ajalla (52 s) ottaen JiiPeen kanssa kolmannen sijan tässä vaiheessa. Rastia pummasivat Valtsu ja Janne lähes identtisillä lenkuroilla vasemmalle alas rinteeseen. Ysillä virheen tekivät Mika ja Olli tulemalla rastin eteläpuoliseen isompaan notkoon ja jatkamalla rinnettä eteenpäin huomaamatta 10 m päässä alarinteessä olevaa lippua. Ryde puolestaan haahuili jo matkalla rastimäkeä lähestyttäessä ollen välin hitain.

Rastivälit 9 - 11

Kymppirastille nousussa pohja-ajan teki Valtsu Ollin pummatessa vaihteeksi rastia yli minuutin. Huolimattomasti mäkeen nousi myös Ryde.

Ratamestari odotteli mielenkiinnolla etukäteen kolmen viimeisen alamäkivälin kiemuroita ja niitähän tuli.

Koko kisan komeimman pummin rakenteli yhdellätoista parivaljakko Andelmaa - Sjöholm, jotka kävivät lähes tarkistamassa jo seuraavankin rastin. Mittakaava (1:7 500) ja avoimessa rinteessä kompassiin katsomatta jättäminen kostautui ja kahden minuutin pummi oli valmis.

Myös Sammy käväisi tarkistamassa sijainnin polkujen ristyksestä juostuaan polun vieressä lähes puolet rastivälistä.

Tässä vaiheessa lopullinen kärkiviisikko oli 3. ja 4. rastin jälkeen jälleen koossa, mutta järjestys vielä hieman ratkomatta.

Välin pohjat tuikkasivat Crack ja Mädi muiden seuratessa melko tasaisesti perässä.

Rastivälit 11 - M

Rastiväli 12 osoittautui sitten voiton kannalta ratkaisevaksi. Vesa jatkoi virheettömästi Noviisin ja Crackin pummatessa. Noviisin reittipiirros puuttuu, joten 20 sekunnin virheelle ei löydy meriselitystä. Crack viihtyi välillä vielä kauemmin ollen välin hitain. Alle minuutin rastivälillä kuluttivat vain Vesku, Janne ja Valtsu, jonka reitille ei tullut ojanotkoon laskeutumista lainkaan, vaan kohtalaisen hyvää rinnettä alas ojalle ja sama nousu ylös kuin muillakin. Nerokasta.

Viimeisellä rastilla ratkottiin vielä Mädin ja Ryden järjestys Mädin pummatessa rastia yli minuutin. Myös Valtsu ja Sammy tekivät kiemurat rastiympyrässä ja päästivät Tommi N:n tuntumaan ja Sammy jopa ensimmäisen kerran kisassa edelleen.

Loppuviitoituksen pohjat taiteili Crack Tommien päästessä sekunnin päähän. Samalla Tommi N. paranteli vielä sijalla loppusijoitusta.