Seuraottelu

Angelniemen Ankkuri    vs.

Paimion Rasti

 

Salon Urheilupuistossa torstaina 21.8. klo 19

 

Jälkipelit


Tämän vuoden seuraottelu meni naisissa selvästi Paimioon 4-0. Miehissä Ankkuri ehdittiin jo julistaa voittajaksi, kunnes leimantarkastuksessa paljastui, että Paukkuselta puuttui leima kartanvaihdosta. Näin miehissä jäätiin tasatulokseen 5-5.

Ennakkoon radat oli suunniteltu yhtä pitkiksi ja arvioitu yhtä nopiksi. Kuitenkin A-radan (kartta) toinen lenkki oli aavistuksen nopeampi. Parhaiden rastiväliaikojen summa oli toisella lenkillä 12 sekuntia pienempi, mutta jos vertaillaan kymmenenneksi nopeinten rastiväliaikojen summia, ei eroa enää ole.

Kilpailun luonteesta johtuen radat olivat runsasrastisia. Maasto ei juurikaan tarjonnut vaativia rastipisteitä, joten sprinttisuunnistuksen luonteen mukaisesi suunnistustehtävät löytyivät pääosin rastiväleiltä. Järkeenkäyvät reitinvalinnat olivat ajallisesti lähes tasa-arvoisia, joten olennaisempaa oli toteutuksen sujuvuus ja tietysti juoksuvauhti.

Naiset: AngA 0 - PR 4

Joosefiina Kukkonen (A) vs. Milla Vehkaoja (B)

19.36 - 15.07    (8.40 - 6.37)     0-1

Jo ennakkoon parin käsikirjoitus oli selvä ja Jossu joutui taipumaan Millalle heti alusta alkaen. Milla juoksi erinomaisen ajan vain 7 sekunnin päähän ihanne ajasta.

Mari Paganus (B) vs. Katri Kerkola (A)

19.38 - 15.52    (9.01 - 7.25)     0-2

Hieman keskenkuntoinen Mari oli pystynyt tarjoamaan täyttä vastusta hyvässä kunnossa olevalle Katrille.

Heini Saarimäki (A) vs. Heli Lyytikäinen (B)

18.23 - 16.24    (8.15 - 7.09)     0-3

Tasaiseksi ennakoitu kohtaaminen Helin ja Heinin välillä ratkesi lopulta selvästi. Kovavauhtinen puistosuunnistus ei suosinut Heiniä ja Helin juostessa hyvän juoksun ero maalissa oli selvä.

Heidi Laine (B) vs. Matleena Lindeqvist (A)

19.17 - 17.49    (8.23 - 7.46)     0-4

Viimeisessäkin naisten parissa Paimio korjasi selvän voiton. Matleena juoksi erinomaisesti, eikä jättänyt Heidille mahdollisuuksia.

Miehet: AngA 5 - PR 5

Jussi Laakkio (A) vs. Oskari Heiskanen (B)

13.32 - 14.52    (5.57 - 6.23)     1-0

Miesten ensimmäisessä parissa hienoinen ennakkosuosikki Jussi korjasi potin tyylikkäästi. Kartanvaihdossa Oskari oli vielä tuntumassa, mutta sortui loppumatkasta virheisiin ja Jussilla oli runsaasti aikaa tuuletella loppusuoralla.

Timo Parttimaa (B) vs. Jaakko Röytiö (A)

13.09 - 13.54    (5.44 - 5.55)     2-0

Röytiön Jaakon kunto oli vielä ennen starttia pieni arvoitus, mutta hyvin mies jaksoi sinnitellä Timon vauhdissa. Kartanvaihdossa miesten ero oli vain 10 sekuntia, mutta toisella lenkillä Jaska sortui pieniin virheisiin ja Timo saalisti toisen pisteen Ankkurille selväsi.

Petri Paukkunen (A) vs. Aleksi Toivola (B)

hyl.  - 15.44    ( -   - 7.02)     2-1

Voi Petri minkä teit! Ennakkoon pari näytti hyvinkin selvältä. Nuori Aleksi olikin helisemässä Petrin kanssa ja eroa kartanvaihdossa oli minuutti. Maaliin Pauke saapui toista minuuttia ennen Aleksia. Leimantarkistus kuitenkin paljasti, että Paukelta ei löytynyt leimaa ensimmäisen kierroksen kartanvaihtorastilta, joten parista Paimio korjasi ilmaisen pisteen.

Vesa Mäkinen (A) vs. Antti Ryynänen (B)

12.25 - 12.39    (5.21 - 5.26)     3-1

Vesan ja Antin kohtaaminen oli jo ennakkoon hyvin tasainen, eikä voittajasta ollut varmuutta. Kartanvaihtoon pojat saapuivat peräkanaa Veskun pitäessä kärkipaikkaa. Toisella lenkillä kumpikaan ei sortunut selviin virheisiin, vaan eroa miesten välillä kertyi tasaisesti Veskun hyväksi. Maalissa eroa oli 15 sekuntia.

Jussi Suna (A) vs. Teemu Väre (B)

12.41 - 12.19    (5.31 - 5.42)     3-2

Arviot Teemun ylivoimasta näyttivät menevän heti pieleen, kun kartanvaihdossa Sunalla oli kymmenen sekunnin johto. Kumpikaan pojista ei ollut virheittä alkumatkaa selvittänyt. Teemulla oli kahdelle ensimmäiselle rastille (8 ja 9) ylimääräistä aikaa kulunut peräti 45 sekuntia. Toisella lenkillä Jussi koukkasi samaa kakkosrastia (9), jolla Teemulla oli ollut ensimmäisellä lenkillä ongelmia. Teemu sen sijaan juoksi toisen lenkin koko joukon parasta vauhtia ja otti parin voiton selvällä erolla.

Tuomas Kari (B) vs. Mika Mannervesi (A)

11.56 - 13.01    (5.10 - 5.31)     4-2

Erinomaisessa kunnossa oleva Tuomas oli Mikaa vastaan ennakkosuosikki. Kartanvaihdossa eroa oli jo 20 sekuntia ja vielä kun Mika teki virheen toisen lenkin ensimmäisellä rastilla (8), niin peli oli selvä. Mädi juoksi erinomaisen juoksun ja oli koko porukan kolmanneksi nopein.

Jussi Paganus (A) vs. Matti Tahvonen (B)

13.26 - 12.33    (5.15 - 5.13)     4-3

Kamppailu Mazan ja Jusun välillä oli ennakkokaavailujen mukaisesti hyvin tasainen. Kartanvaihtoon miehet saapuivat peräkanaa. Ratkaisu tapahtui toisen lenkin nelosrastilla (11). Jusu katsoi rastin olevan aidan kulmassa ja luulin pisteen olevan sama kuin ensimmäisellä lenkillä. Jusu leimasi rastilla yhtä aikaa Mazan kanssa, eikä tajunnut rastia vääräksi ennen kuin Maza opasti häntä seuraavan rastivälin puolessa välissä. Aikaa virheeseen kului minuutti ja ilman tätä virhettä oli loppuratkaisusta tullut hyvin tasainen. Nyt Maza korjasi selvän voiton.

Veijo Iso-Junno (B) vs. Toni Kukkonen (A)

hyl.  - 12.41    (7.45 - 5.41)     4-4

Veijon suunnistus ei ottanut oikein sujuakseen. Toni puolestaan osoitti juoksuvauhtia löytyvän ja lähes virheettömällä suorituksella tuli selvä voitto.

Mika Hämälistö (A) vs. Markus Lindeqvist (B)

11.34 - 11.43    (5.20 - 5.01)     5-4

Mikan ja Markuksen välien selvittelystä ennakoitiin tiukkaa taístelua. Kartanvaihdossa Markus oli selvässä johdossa. Syy selvään eroon oli Mikan 15 sekunnin virhe kakkosrastilla. Toisella lenkillä Mika piti hurjaa vauhtia ja lenkkien nelosrasteilla (4 ja 11) miehet leimasivat yhtä aikaa, mikä enteili tiukkaa loppuratkaisua. Markus hävisi viimeisen kerran mäestä alas juostessaan ratkaisevat sekunnit ja oli urheilukentän kulmalla 4 sekuntia Mikan perässä. Lopun juoksuväleillä Markus ei pystynyt saavuttamaan Mikaa ja eroa maalissa oli lopulta 9 sekuntia. Mika ja Markus juoksivat päivän nopeimmat henkilökohtaiset ajat.

Juha-Pekka Andelmaa (B) vs. Juha Suominen (A)

13.10 - 12.06    (5.35 - 5.16)     5-5

Lyhyiden matkojen erikoismies Juha näytti osaamistaan, eikä jättänyt J-P:lle sanan sijaa. J-P jäi tasaisesti parin virheen säestämänä. Suomisella tuli vain yksi virhe toisen lenkin 3. välillä (10), mutta sekään ei estänyt hänen voittoaan.