på svenska | admin 
HALIKKO-VIESTI
Ajankohtaista
Keskustelupalsta
Opastus
Ruokalista
Kuntosuunnistus
Etusivulle
TULOKSET JA ONLINE
Tulokset ja Online
Nettikuulutus
Live-kuvaa!!!
Reittihärveli
Kisakuvat
Hajonnat
KILPAILIJOILLE
Kilpailukutsu
Ilmoittautuminen
Ratamestarin lausunto
Karttanäyte
Vanha kartta
Kilpailukeskus
Kilpailuohjeet
Ratamestarin blogi
HISTORIAA
Historia
Kilpailumaastot
Kilpailukartat
10 parasta vuosittain
Maratontilasto
Kuvia ja videoita
Menneitä kilpailusivuja
 

Ratamestarin lausunto

25. Halikko-viesti suunnistetaan tänä vuonna Salon Vaskiolla. Maastossa on järjestetty Halikko-viesti vuonna 1992 ja Isotonic—suunnistus 1994, jolloin vain pisimmät radat kävivät tämän vuoden kilpailumaastossa.

Kilpailukeskus sijaitsee Vaskion urheilukentän kaakkoispuolella olevalla peltoalueella, vain muutama sata metriä itään vuoden 1992 kilpailukeskuksesta. Kaikki toiminnot sijaitsevat hyvin lähelle toisiaan. Nyt ainakin näyttää siltä, että pysäköinti saadaan myös järjestettyä keskuksen vieressä olevalla pellolla. Toivottavasti kuiva, lämmin syksyinen sää jatkuu vielä ainakin parisen viikkoa.

Kilpailumaasto koostuu kahdesta erillisestä metsäalueesta, joista eteläisempi alue on polkujen rikkomaa ja pohjoisempi alue tarjoaa haasteellisempia suunnistustehtäviä. Maastotyyppi vaihteleee nopeasta avokallioalueesta vähän peitteisempään kuusimetsään, jossa myös maastopohja on kivikkoisempaa. Korkeuserot ovat pienet, suurimmillaan 20-25 metriä ja kokonaisnousun ollessa 2-2.5% radan pituudesta.

Jussi Silvennoinen on valmistanut kilpailukartan ensimmäisen version vuoden 1992 viestiin ja ajantasaistanut sen vuoden 2012-2013 aikana. Kartan koko on A4 kaikilla osuuksilla, mittakaava 1:10 000 ja käyräväli 5m. Kartta painetaan offset painossa lokakuun alkupuolella.

Yleisörasti on tänä vuonna käytössä vain pisimmällä osuuksilla (1,2,5 ja 15 sekä lasten juoksu), mutta väliaikoja saadaan kuitenkin maastosta kaikilla osuuksilla. Yleisörasti sijaitsee aivan ratojen loppupuolella. Halusin tarjota tällä kertaa myös osuuksille 4 ja 14 vaativampia suunnistustehtäviä ja jätin yleisörastin pois, koska kilpailumaaston parhaat alueet ovat kuitenkin suhteellisen kaukana keskuksesta. Kaikki radat ovat luonteeltaan keskimatkan tyyppisiä ja runsasrastisia. Hajontaa on mielestäni riittävästi; rastiväleillä optimi reitinvalinnat risteävät ja mainittakoon vielä sekin, että suurimmillaan hajontarastien välinen etäisyys on 600m.

Tervetuloa syksyiseen Halikko-viestiin
Salossa 09.10.2013
Vesa Elovaara, Ratamestari

UUSIMMAT UUTISET
30.1.2014: Ennakkotiedot vuoden 2014 tapahtumasta

19.10.2013: MS Parma dominoi Halikko-viestiä

18.10.2013: Halikko-viestissä muistetaan Jukka Liikaria

17.10.2013: Kuvia kilpailukeskuksesta
RATAMESTARIN BLOGI
Ratamestari Vesa Elovaara kertoo rataprojektin etenemisestä ja ratojen valmistumisesta. Uusin blogimerkintä: Ma 21. lokakuuta


Saarelan Kauppapuutarha Kello ja Kulta Jokinen Salon kaupunki Trimtex Kimmon Vihannes SSP Suur-Seudun Osuuskauppa Meira Salon Osuuspankki
Angelniemen Ankkuri - webmaster: tuomo.m.makela [at] gmail.com