på svenska | admin 
HALIKKO-VIESTI
Ajankohtaista
Keskustelupalsta
Opastus
Ruokalista
Kuntosuunnistus
Etusivulle
TULOKSET JA ONLINE
Tulokset ja Online
Nettikuulutus
Live-kuvaa!!!
Reittihärveli
Kisakuvat
Hajonnat
KILPAILIJOILLE
Kilpailukutsu
Ilmoittautuminen
Ratamestarin lausunto
Karttanäyte
Vanha kartta
Kilpailukeskus
Kilpailuohjeet
Ratamestarin blogi
HISTORIAA
Historia
Kilpailumaastot
Kilpailukartat
10 parasta vuosittain
Maratontilasto
Kuvia ja videoita
Menneitä kilpailusivuja
 

Ratamestarin blogi 

Ma 21. lokakuuta 

Kilpailut käytiin muutaman asteen lämpötilassa, mutta kuitenkin kuivassa syyssäässä. Ratamestarille asti ei mitään valituksia kuulunut, joten ainakin suurin osa lienee tyytyväisiä tämän vuoden järjestelyihin? Puolet rasteista on jo haettu maastosta ja loput haetaan alkuviikon aikana.

Kiitokset vielä erityisesti Saarimäen Ilulle karttojen painatukseen ja numerointiin liittyvästä avusta sekä Kallion Ristolle rastipukkien rakentamisesta ja sen koordinoimisesta. Lisäksi kiitos vielä muillekin auttajille.

Ensi vuoden Halikko-viesti juostaan muutaman kilometrin pässä Salon keskustasta entisen Uskelan kunnan alueella. Korkeuseroa maastosta löytyy 80 metriä ja suurimmat yksittäiset nousut 50-60 metriä, joten haastetta on tarjolla niin fyysisesti kuin taidollisestikin.sivun alkuun


Pe 18. lokakuuta 

Koejuoksut suoritettiin eilen illalla pienessä sateesssa, illan hämärtyessa ja se aiheutti ylimääräistä päänvaivaa useallekin suunnistajalle. Kaikki rastit saatiin juostua ja suurin osa hajonnoistakin tuli tarkistettua. Kaikki kunnossa, ei muuta kuin kovaa ajoa lauantaina.

Illalla vielä varakarttojen pussittelua ja tavaroiden pakkaamista autoon. Lauantai aamuna kierretään vielä varmuuden vuoksi kaikki rastit lävitse.

sivun alkuun


To 17. lokakuuta 

Kartat saatiin eilen pussitettua ja tänään illalla olisi tarjolla ratojen koejuoksut, johon on tulossa parisenkymmentä juoksijaa. Kiitokset vielä kaikille eilisiin talkoihin osallistuneille.

sivun alkuun


Ma 14. lokakuuta 

Ai niin, unohtui mainita että tuli bongattua kolme hirveäkin (1+2) lauantaina rasteja viedessä. Taisivat olla turvassa HV-maastossa, koska metsästäjät olivat viereisillä alueilla ?
Ilu ilmoitti myös eilen, että karttojen taakse on tulostettu joukkuieiden numerot oikeille hajonnoille eli kartat ovat valmiina pussitusta varten. Toimitin myös tarvittavat materiaalit kuuluttamoon, tulospalveluun ja tiedottajalle. Nyt pari päivää vähän rauhallisemmin ja keskiviikkona jatketaan karttojen pussituksella.

sivun alkuun


Su 12. lokakuuta 

Kävin eilen viemässä kaikki rastit maastoon, 3.5h / 67 rastia.
Jaoin rastit ja leimasimet viiteen eri nippuun, jotta maastossa niitä ei enää tarvitse lajitella ja vieminen sujuisi mahdollisimman joutuisasti. Homma ei mennyt kuitenkaan ihan putkeen, kun heti ekalla rastilla huomasin että tuli autolta otettua väärä nippu emittejä mukaan, ei muuta kuin takaisin autolle vaihtamaan emitit toiseen nippuun.
Tämän jälkeen homma alkoi sujua ja ei tullut enää mitään uusia yllätyksiä

Ilu haki kilpailukartat painosta perjantaina, joten sekin puoli on kunnossa.

sivun alkuun


Ti 8. lokakuuta 

Tiedostot toimitettu offsetpainoon ja kartat pitäisi olla valmiina loppuviikosta.
Osuuksilla 1,2,5 ja 15 on yleisörasti ja näillä radoilla on rasteja hyvin pienellä alueella lähellä keskusta. Joten olkaa tarkkoja, että suunnistatte järjestyksessään seuraavalle rastille. Rastien järjestysnumero koodeineen on painettu karttaan kuten aikaisempinakin vuosina. Mutta nyt niitä oli poikkeuksellisen hankalaa saada mahtumaan aivan rastin viereen niille radoille, jotka käyvät kääntymässä kilpailukeskuksessa.

Rastien vienti maastoon tapahtuu tulevan viikonlopun aikana.

sivun alkuun


Ke 2. lokakuuta 

Viikonloppuna käytiin vielä katsomassa paikat yleisörastille sekä viimeiselle rastille.

Lisäksi lasten radalle tein kolme uutta erillistä rastia, jotta radasta saatiin vieläkin alkuperäistä helpompi. Vaativuustasoltaan rata on vastaava mitä Halikko-viestissä on viime vuosina ollut käytössä lyhyimmällä osuudella ja on pituudeltaan 3.4km.

Ratatiedoston editointi on käynnissä ja radat pitää olla painokunnossa tämän viikon aikana.

sivun alkuun


Su 22. syyskuuta 

Blogin päivitys laahaa vähän perässä, mutta lisäilin nyt tapahtumia viimeisten viikkojen ajalta. Tässä on menty “tukka putkella” viimeiset viikot ratoja muutellessa. Valvoja ahkeroi viikonloppuna maastossa ja kiersi kaikki rastipisteet lävitse. Ainoastaan rastimääritteisiin on tulossa pieniä tarkennuksia, muuten kaikki ok. Lisäksi pukintekijät ovat aloittaneet urakkansa uudelleen. Seuraavaksi pitää vielä käydä hajonnat lävitse osuuksittain ja varmistaa että ratatiedosto on ajan tasalla. Varsinaisen ratatiedoston editoinnin, ympyröjen ja viivojen katkomiset jätän lokakuulle. Nyt pinei levähdystauko ja viikon päästä palataan taas sorvin ääreen.sivun alkuun


Pe 20. syyskuuta 

Nyt on taas toimitettu pukkkikartat + materiaali valvojalle. Kolmisen viikkoa tässä meni säätäessä ja suunnilleen sen verran ollaan aikataulua perässä. Tosin aikaa on vielä runsaasti jäljellä, mutta uusia yllätyksiä ei enää toivota.

sivun alkuun


To 19. syyskuuta 

Erinäköisiä ratavaihtoehtoja on pyöritelty useita ja lopultakin sain radat väännettyä uuteen muotoonsa, siten että valtaosa alkuperäisistä rasteista saadaan uudelleen käytettyä. Kuitekin reilu kolmannes rastipisteistä piti vaihtaa (25kpl)ja kaikille osuuksille ei saatu ylerisörastia. Tällä kertaa haluan tarjota myös lyhyemmille 4km radoille vaativampaa suunnistusmaastoa yleisörastin sijaan, koska maasto uuden kilpailukeskuksen vieressä on rikkonaisempaa. Radoista tuli nyt runsasrastisia ja luonteeltaan hyvin keskimatkan tyyppisiä.

sivun alkuun


Su 8. syyskuuta 

Tein lauantaisen päivä muutoksia ratoihin ja kävin sunnuntai aamulla siirtämässä jo osan rasteista uusiin paikkoihin.

sivun alkuun


Ke 4. syyskuuta 

Aamupäivällä kilpailunjohtaja soittaa ja toteaa, että maastoon tulee pari uutta kieltoaluetta. Hetken tätä sulateltua toteamme, että kilpailukeskus pitää siirtää toiselle pellolle (“varapaikka”) puoli kilometriä etelämmäs. Keskuksen kannalta löytyi varmasti
parempi ja kuivempi pelto syksyn tapahtumaa silmällä pitäen, lisäksi pysäköinti tulee olemaan aivan keskuksen vieressä (säävarauksella).
Ratojen kannalta uutinen oli kaikkea muuta kuin hyvä asia, koska nyt pitää pohdiskella mitä menee uusiksi ja kuinka paljon nykyisistä rastipisteistä voidaan edelleen käyttää. Samalla ilmoitin pukintekijöille, että nyt ei kannata jatkaa pukkien tekemistä. Odotellaan että tilanne selkiytyy.

sivun alkuun


Pe 30. elokuuta 

Perinteinen kilpailukeskuksen katselmointi pidettiin tänään Vaskiolla. Päätimme tarkat paikat maalille, K-viitoitukselle, pysäköinnille jne.
Samalla toimitin pukkikartat pukintekijöille rastipukkien tekemistä varten.

sivun alkuun


Su 18.elokuuta 

AM-kisaviikonloppu takana, mutta päätin vielä sunnuntai iltana viedä loput “prikat” maastoon. Keli oli hyvä ja seuraavan parin viikon aikana on kaikkkea muuta kiirettä.
Tarjolla oli vielä illaksi 8.1km rata runsaalla parilla kymmenellä rastilla höystettynä. Juoksu oli varsin “hapokasta” viestin jälkeen, mutta nyt kaikki pisteet on merkattu yleisörasteja lukuunottamatta. Kaikkiaan käytössä 67 rastipistettä, joka on samaa suuruusluokkaa kuin parina viime vuonnakin.
Seuraavaksi pitää tehdä pukkikartat kuntoon, jotta pukkeja päästään rakentamaan mahdollisimman pian. Homma on hyvin aikataulussa, jopa viikon edellä viime vuoteen verrattuna.

sivun alkuun


To 15. elokuuta 

Homma jatkuu…

Ja tänään vuorossa maaston peitteisin alue, jossa kallioita on vähemmän ja vanha kuusimetsä rajoittaa näkyvyyttä mäkien välissä. Todella hienoa ja vaativaa suunnistusmaastoa, jossa erinomaiset mahdolllisuudet tehdä isojakin virheitä.
Yllätyksenä tuli vastaan kaksi uutta aukkoa, jotka on tehty maastoon kesän aikana. Onneksi ne sijoittuvat rastien taakse olevaan maastoon ja eivät näin ollen vaikuta HV-ratoihin. Käyn ne kuitenkin vielä myöhemmin kartoittamassa ennen kuin kartta menee painoon, jotta ne saadaan kartalle lähinnä myöhempää käyttöä varten. Nyt on nelisenkymmentä rastipistettä merkattuna, joten kolmannes on vielä jäljellä.

sivun alkuun


La 10. elokuuta 

Kävin viemässä ensimmäiset “prikat” kilpailukeskuksen läheiseen maastoon tyttäreni Emman kanssa. Vajaa 20 rastipistettä tuli tarkastettua ja ei mitään suurempaa yllätystä tulllut vastaan.
Hirvikärpäsiä alkaa taas olemaan ihan riittävästi, joten kovin pitkäksi aikaa ei viitsi jäädä ihailemaan maisemia.

sivun alkuun


Kevään ja alkukesän aikana tapahtunutta 

Tämän vuotinen HV-viesti suunnistetaan Vaskiolla, samassa maastossa jossa juostiin Halikko-viesti 1992 ja Isotonic-suunnistus 1994. Olin itse Isotonicin ratamestarina ja Vaskion maasto on varsin tuttu jo parinkymmmenen vuoden takaa. Senkin jälkeen maastossa on järjestetty useita seuran omia harjoituksia. Tosin ei enää kovin aktiivisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tämän vuoden kisassa on käytössä jokunen rastipiste myös noista 90-luvun alun kisoista, muutamalla rastilla jopa oli vielä rastipukki “paikoillaan”.

Kilpailukartta on Jussi Silvennoisen käsialaa jo 90-luvun alusta ja Jussi ajantasaisti sen vielä vuoden 2012 (eteläosa) ja vuoden 2013 keväällä (pohjoisosa). Kilpailukeskuksen paikka saatiin varmistettua kesäkuussa ja myös kaikki luvat maanomistajilta. Kartan keskellä olevalle avokallioalueelle meno on kielletty ja se on myös huomioitu ratasuunnittelussa ja merkattu karttaan violetilla rasterilla.

Edellä mainitut reunaehdot huomioiden radat saivat lopullisen muotonsa alkukesän aikana ja ensimmäisen maastokäynnin tein uudella ajantasaistetulla kartalla heinäkuun alussa. Yllätykseksi toiseksi viimeisen rastin ympäristöön oli ilmestynyt pieni hakkuualue, jonka myös samalla ajantasaistin kilpailukarttaan. Ratojen suunnitteluun sillä ei sinällään ole vaikutusta, ehkä aavistuksen helpottaa suunnistusta ratojen loppuosalla ?

Ratamestari, Vesa Elovaara

sivun alkuun


UUSIMMAT UUTISET
30.1.2014: Ennakkotiedot vuoden 2014 tapahtumasta

19.10.2013: MS Parma dominoi Halikko-viestiä

18.10.2013: Halikko-viestissä muistetaan Jukka Liikaria

17.10.2013: Kuvia kilpailukeskuksesta
RATAMESTARIN BLOGI
Ratamestari Vesa Elovaara kertoo rataprojektin etenemisestä ja ratojen valmistumisesta. Uusin blogimerkintä: Ma 21. lokakuuta


Saarelan Kauppapuutarha Kello ja Kulta Jokinen Salon kaupunki Trimtex Kimmon Vihannes SSP Suur-Seudun Osuuskauppa Meira Salon Osuuspankki
Angelniemen Ankkuri - webmaster: tuomo.m.makela [at] gmail.com