på svenska | admin 
HALIKKO-VIESTI
Ajankohtaista
Keskustelupalsta
Opastus
Ruokalista
Kuntosuunnistus
Etusivulle
TULOKSET JA ONLINE
Tulokset ja Online
Nettikuulutus
Live-kuvaa!!!
Reittihärveli
Kisakuvat
Hajonnat
KILPAILIJOILLE
Kilpailukutsu
Ilmoittautuminen
Ratamestarin lausunto
Karttanäyte
Vanha kartta
Kilpailukeskus
Kilpailuohjeet
Ratamestarin blogi
HISTORIAA
Historia
Kilpailumaastot
Kilpailukartat
10 parasta vuosittain
Maratontilasto
Kuvia ja videoita
Menneitä kilpailusivuja
 

Ajankohtaista 

Ennakkotiedot vuoden 2014 tapahtumasta 

Ensi syksynä Halikko-viesti juostaan 25.10. Salon eteläpuolella. Selkein uudistus koskee hyvän vastaanoton saanutta Lasten Halikko-juoksua, missä tytöt ja pojat jaetaan omiin sarjoihin. Tarkemmat lisätiedot löytyvät: http://www.angelniemenankkuri.com/halikkoviesti_2014/

Tuomo Mäkelä - 30.1.2014, 20:52

sivun alkuun


MS Parma dominoi Halikko-viestiä 

XXV Halikko-viestin voittoon juoksi MS Parma. Parma nousi kärkeen toisella osuudella ja kasvatti kolmella seuraavalla kolmen juoksijan osuudella eron peräti seitsemään minuuttiin. Maalissa eroa toiseksi sijoittuneeseen viime vuoden voittajaan Paimion Rastiin jäi viisi ja puoli minuuttia. Viestin kolmanneksi sijoittui Lynx.

MS Parmalle kirjattiin myös paras kakkos- ja kolmosjoukkue sekä viime vuoden tapaan Paras seura -kilpailun voitto.

Ensimmäistä kertaa juostussa Lasten Halikko-juoksussa pojat hallitsivat kilpailua. Voittoon suunnisti LHR:n Akseli Julkunen, joka hieman ennen yleisörastia pääsi karkuun muilta kilpailijoilta ja otti voiton minuutin erolla seuraaviin.

Angelniemen Ankkuri kiittää kaikkia kilpailijoita!

Halikko-viestin tulossivu
Hevoskuurin uutinen Halikko-viestistä

Tuomo Mäkelä - 19.10.2013, 18:59

sivun alkuun


Halikko-viestissä muistetaan Jukka Liikaria 

Halikko-viestin järjestäjät haluavat kunnioittaa Jukka Liikarin muistoa ja hieman ennen Halikko-viestin lähtöä pidetään lyhyt hiljainen hetki.

Liikari teki pitkän ja ansiokkaan uran Suunnistusliiton karttatehtävissä. Hän toimi pitkään myös Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) karttakomissiossa. Viimeiset vuodet Liikari edusti järjestävää seuraa Angelniemen Ankkuria.

Tuomo Mäkelä - 18.10.2013, 9:38

sivun alkuun


Kuvia kilpailukeskuksesta 

Muutama tänä iltana otettu kuva kilpailukeskuksesta löytyy Kilpailukeskuskartan sivulta: http://www.angelniemenankkuri.com/halikkoviesti_2013/index.php?id=121&colspan=2&lang=fi

Ilu - 17.10.2013, 20:43

sivun alkuun


Terveisiä Halikko-viestin maastosta 

Kävin tänään työpäivän jälkeen hienossa syyssäässä koejuoksemassa Halikko-viestin avausosuuden radan. Anu otti tuntumaa Lasten juoksun reittiin. Olimme molemmat erittäin tyytyväisiä niin maastoon kuin Elovaaran Veskun ratoihin. Luvassa on siis tänäkin vuonna hyväkulkuista ja vaihtelevaa halikkolaismaastoa.
Joukkueita on nyt ilmoittautunut mukaan 113 ja Lasten ensimmäiseen Halikko juoksuun on tulossa upeasti 73 juniorisuunnistajaa, hienoa! Ilmoittautua voi vielä molempiin kisoihin keskiviikkoon asti. Halikkoviestissä jälki-ilmoittautumisen lisämaksu on vain 30 €/joukkue ja lasten kisaan pääsee 1,5-kertaisella hinnalla eli 15 eurolla. Tervetuloa Halikkoon!

Jarmo Reiman
kilpailunjohtaja

Jarmo Reiman - 14.10.2013, 21:41

sivun alkuun


Halikko-viestiin 109 ilmoittautunutta joukkuetta 

Varsinaisen ilmoittautumisajan puitteissa Halikko-viestiin ilmoittautui yhteensä 109 joukkuetta, joista 8 Ruotsista ja 2 Venäjältä. Neljällä joukkueella liikkeelle lähtevät Hiidenkiertäjät, MS Parma ja OK Raseborg. Jos 25-mannan jäljiltä suunnistusintoa jäikin vielä rahkeisiin, voi viestiin jälki-ilmoittautua aina keskiviikkoon saakka, eikä jälki-ilmoittautumismaksu ole kuin 30 euroa normaalia ilmoittautumismaksua korkeapi.

Ensimmäistä kertaa juostavaan Lasten Halikko-juoksuun ilmoittautui 66 suunnistajaa, joten tässäkin yhteislähdössä tulee säpinää riittämään!

Tuomo Mäkelä - 12.10.2013, 21:21

sivun alkuun


OK Raseborg haluaa tarjota viestisuunnistuselämyksiä jäsenilleen 

Benny Forsström vastaa OK Raseborgin joukkueiden kokoamisesta. Alla hänen mietteitään Halikko-viestistä koko seuran yhteisenä suunnistustapahtumana.

Mistä löytyy OK Raseborgin jäsenten into osallistua syksyiseen Halikko-viestiin vuosi toisensa jälkeen?

- Aloimme 2000-luvun alussa miettiä, että olisi kiva saada enemmän porukkaa mukaan Halikko-viestiin, joka samalla olisi jonkinlainen kauden päättäjäisjuttu seurallemme. Siitä asti (v. 2001) olemme muistaakseni olleet liikkeellä vähintään kolmen joukkueen voimin. Poikkeuksena v. 2004, kun saimme kasaan vain kaksi. Alussa minä ja Anne Forsström (äitini) kävimme kuntorasteilla kyselemässä melkein jokaiselta seuramme jäseniltä, josko kiinnostaisi osallistua tällaiseen kisaan. Työsarka oli alussa aika iso. Vähitellen Halikko-viestistä tuli kuitenkin traditio monille ja suhteellisen lyhyistä osuuksista johtuen oli helppo saada vähemmän treenanneetkin mukaan.

Teillä on tänäkin vuonna mukana hienosti 4 joukkuetta. Miten joukkueiden osuudet täytetään?

- Vuodesta 2007 olemme olleet neljällä joukkueella mukana ja viimeiset kolme vuotta olemme saaneet kaikki joukkueet hyväksytysti maalinkin. Nykyisin kun kokoamme joukkueet, niin laitamme jo kesä/heinäkuussa listaa ylös kuntorastien yhteydessä ja ilahduttavan moni käy siinä sitten ilmoittautumassa. Sitten kysellään vielä joiltakin "täsmäjuoksijoilta", jos he puuttuvat listalta. Joukkueen nimeämisessä on tietysti melkoinen työ, varsinkin kun tulee peruutuksia viimeisellä viikolla ja julkistammekin joukkueet usein vain vajaa viikko ennen kilpailua. Ykkös- ja kakkosjoukkueet on tapana laittaa niin koviksi kuin mahdollista, joskin kakkoseen pyritään saamaan enemmän nuoria mukaan. Kolmos- ja nelosjoukkueet ovat sitten usein vähän tasaisemmin jaettu, jotta juoksijoita löytyisi myös pidemmille osuuksille.

Mitkä ovat menestystavoitteenne viesteissä?

- Seuramme ei ole maan isoimpia, mutta olemme tietoisesti valinneet linjan, jonka mukaan pyritään saamaan kasaan mahdollisimman monta joukkuetta jokaiseen isoon viestiin. Jukolassa olimme Kytäjällä mukana 7+7 joukkueella ja tänäkin vuonna 5+5. Tiomilassa keväällä olimme liikkeellä kahdella nais- ja kahdella miesjoukkueella ja 25-mannassa tänä vuonna kahdella joukkueella.

Uskon itse, että saadessamme massoja liikkeelle, niin samalla myös ykkösjoukkueiden sijoitukset paranevat ajan myötä. Tiedän hyvin, että tämä on erilainen ajattelutapa kuin mitä monissa seuroissa on, mutta meille tämä malli sopii. Jos miettii, miten monta kyselyä avoimista osuuksista olemme muiden seurojen jäseniltä viime vuosina saaneet, niin väittäisin, että moni seura menettää juoksijoita ajan myötä, jos he eivät ikinä pääse juoksemaan esimerkiksi Tiomilaa, Halikkoa ja 25-mannaa. Viestit kiinnostaa myös niitä, jotka eivät aivan tosissaan satsaa!

Halikko-viesti toimiikin hyvänä esimerkkinä, kun mietitään, mikä merkitys useammilla joukkueilla on myös ykkösen sijoitukseen. 2000-luvun alussa ykkösjoukkueemme ei päässyt 50 joukkoon (tosin silloin taisi myös olla enemmän osallistujia) ja nyt ykkönen on ollut viimeiset viisi vuotta sijoilla 39, 37, 36, 39 ja 39. Ennätys on siis vuodesta 2010, jolloin oltiin sijalla 36. Tätä lähdetään nyt parantamaan ja ensimmäinen tavoite on nyt päästä 30 joukkoon. Kakkosjoukkueen ennätys on parin vuoden takaa tullut 59:s sija, joka sekin on siis samoilla sijoilla, kun ykkösjoukkueemme pyöri silloin kymmenisen vuotta sitten.

Jari Kuusisto - 7.10.2013, 13:49

sivun alkuun


Vanha kartta julkaistu 

Halikko-viesti juostaan tänä vuonna Vaskion maastossa. Alueella on kilpailtu vuosien saatossa useampi kerta, mm. 1992 maastossa juostiin IV Halikko-viesti. Kilpailualueen viimeisin aiempi kartta on nyt lisätty kilpailusivuille: www.angelniemenankkuri.com/halikkoviesti_2013/kuvat/HV13_vanha_kartta.jpg

Kilpailukartta on Jussi Silvennoisen käsialaa.

Tuomo Mäkelä - 6.10.2013, 20:30

sivun alkuun


Lasten Halikko juoksu 

Aiemmasta tiedosta poiketen Lasten Halikko juoksuun ilmoittaudutaan Irman kautta. Sen sijaan Halikko-viestiin ilmoittaudutaan edelleen vanhaan malliin, eli ilmoittautumishärvelin kautta.

Ilmoittautuminen Lasten Halikko-juoksuun
Ilmoittautuminen Halikko-viestiin

Jarmo Reiman - 1.10.2013, 20:49

sivun alkuun


Ilmoittautuminen auki Ilmoittautumishärvelissä 

Halikko-viestiin ei pysty ilmoittautumaan IRMA:n kautta, vaan ilmoittautuminen tapahtuu Ilmoittatumishärvelillä. Käytämme ilmoittautumisiin edelleen vanhaa järjestelmää Halikko-viestin poikkeuksellisen rakenteen vuoksi. Ilmoittautumishärvelissä toimivat edelleen aiempien vuosien käyttäjätunnukset.

Tuomo Mäkelä - 31.8.2013, 7:26

sivun alkuun


Uutuutena I Lasten Halikko-juoksu 

Tänä vuonna tarjoamme myös nuoremmille suunnistajille mahdollisuuden osallistua kokea Halikko-viestin tunnelma. Kilpailutapahtumaan tuodaan uutuutena mukaan henkilökohtainen kilpailu lasten Halikko-juoksu!

Kilpailussa on tarjolla yksi sarja H12/D13, jonka osallistujat kamppailevat yhteislähtökisana hieman tavanomaista pidemmällä, vajaan 4 km radalla. Kilpailun yhteislähtö tapahtuu 10.45 eli 15 minuuttia ennen varsinaista Halikko-viestin lähtöä ja nopeimpia odotetaan maaliin Halikko-viestin ensimmäisen osuuden kuluessa.

Halikko-juoksussa on yleisörasti kilpailukeskuksessa, joten yleisön kannustus siivittää näitä lapsia eteenpäin kohti maalia ja hyviä palkintoja. Voittajalle on luvassa tabletti-tietokone ja kaikkien Halikko-juoksun osallistujien kesken arvotaan älypuhelin!

Tuomo Mäkelä - 3.8.2013, 9:37

sivun alkuun


UUSIMMAT UUTISET
30.1.2014: Ennakkotiedot vuoden 2014 tapahtumasta

19.10.2013: MS Parma dominoi Halikko-viestiä

18.10.2013: Halikko-viestissä muistetaan Jukka Liikaria

17.10.2013: Kuvia kilpailukeskuksesta
RATAMESTARIN BLOGI
Ratamestari Vesa Elovaara kertoo rataprojektin etenemisestä ja ratojen valmistumisesta. Uusin blogimerkintä: Ma 21. lokakuuta


Saarelan Kauppapuutarha Kello ja Kulta Jokinen Salon kaupunki Trimtex Kimmon Vihannes SSP Suur-Seudun Osuuskauppa Meira Salon Osuuspankki
Angelniemen Ankkuri - webmaster: tuomo.m.makela [at] gmail.com